Home

Welkom op de website van Plan Boom

Samen planten we 10 miljoen bomen voor een groener, gezonder en mooier Nederland. En iedereen kan meedoen! Plan Boom is daarmee onderdeel van de grote bomenweging in Nederland. Want naast Plan Boom zijn er nog veel meer mensen, bedrijven en organisaties die de handen uit de mouwen steken. Met het planten van een boom draag je op een makkelijke manier bij aan een beter klimaat!

Zet je bomen op de kaart!

In Nederland zijn heel veel mensen bezig met het planten van bomen. Daar zijn we superblij mee en trots op, omdat we zo met elkaar een grote bomenplant-beweging worden. En dat laten we graag zien op deze kaart. Zet jij jouw bomen er ook bij? Het maakt niet uit of dat er heel veel zijn of 1 boompje in je tuin. Samen maken we Nederland groener, gezonder en mooier.

Zet je bomen op de kaart

10 miljoen effecten

Met 10 miljoen extra bomen in Nederland bereiken we veel! Bomen nemen CO2 op, zijn van groot belang bij de bestrijding van hittestress, brengen schaduw en verkoeling en houden water vast in droge tijden.

Lees meer over de effecten

De laatste updates over Plan Boom ontvangen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief

10 miljoen bomen voor het klimaat

10 miljoen extra bomen door heel Nederland. Dat is in het kort het doel van Plan Boom. Bomen helpen om de hoeveelheid CO2 te verminderen. Bovendien maken ze onze leefomgeving mooier, groener, frisser en gezonder.

Lees meer over Plan Boom