Spelregels Boompjes voor beginners

Spelregels Boompjes voor beginners

Boompjes voor beginners is bedoeld voor mensen die willen bijdragen aan de doelstelling van Plan Boom, door zelf een pakket met drie boompjes aan te schaffen. De boompjes zijn bij bezorging ongeveer 40 cm.

Bestellen kan vanaf 1 oktober 2021 t/m 28 februari 2023. Levering gebeurt op nader te bepalen data tijdens het plantseizoen (november-maart). Je krijgt bericht als het pakket bij je wordt afgeleverd. In verband met kwetsbaarheid van de boompjes moeten de boompjes dan liefst dezelfde dag, of uiterlijk binnen 48 uur, worden geplant.

De adresgegevens die je hebt opgegeven bij de bestelling worden gedeeld met de organisaties die betrokken zijn bij de handling, zoals het inpakbedrijf en het postbedrijf. De adresgegevens worden niet voor andere doeleinden gebruikt.

De boompjes worden zorgvuldig gekweekt, ingepakt en verzonden. Maar het blijven kwetsbare, levende wezens. De ervaring leert dat het overgrote merendeel van de geleverde boompjes goed zal aanslaan en mooi opgroeit. Maar echte garanties zijn hierover niet te geven. Het hangt er natuurlijk ook vanaf hoe ze worden aangeplant en, vooral het eerste jaar en tijdens droge, warme zomers, worden verzorgd. Je ontvangt bij het pakket een handleiding voor het planten en de verzorging.

Na ontvangst is het niet mogelijk om de bestelling te retourneren.

De ambitie van Plan Boom, om in 4 jaar tijd maar liefst 10 miljoen extra bomen te planten, zet de boomkwekers sterk onder druk. Zij hebben snel een tandje bijgezet, en doen hun best om tijdig alle boompjes aan te kunnen leveren. Mocht één van de aangeboden soorten uit de pakketten gedurende het jaar zijn ‘uitverkocht’, dan zullen wij dat op de website melden en passen we het assortiment aan.

Wil je de boompjes planten op grond waar iemand anders eigenaar van is, zoals bijvoorbeeld de gemeente, een school of een sportclub? Vraag dan eerst om toestemming.

Plan Boom is een initiatief voor en door mensen die zich samen inzetten tegen klimaatverandering en samen Nederland weer groener willen maken. Wij heten iedereen welkom die daaraan mee wil doen, en zich in deze spelregels kan vinden.

Bij plaatsing van een bestelling, stem je hiermee in. Voor eventuele vragen en/of commentaar kun je contact met ons opnemen, via helpdesk@planboom.nl