Stap verder deelnemerspakketten, teller en sponsormogelijkheden

Weer stap verder in ontwikkeling van Deelnemerspakketten, teller en sponsorpakketten

We zijn weer een stap verder in de ontwikkeling van de pakketten voor particulieren, de teller op de website en de sponsorpakketten. Verschillende mensen hebben hierover meegedacht, dank daarvoor. Als alles volgens planning verloop zijn alle drie de onderdelen in de loop van september beschikbaar.

Deelnemerspakketten

Particulieren krijgen een keuze op de website van drie mogelijkheden:

 1. Voor je eigen tuin: Een pakket met 3 boompjes. Mensen krijgen daarbij de keuze uit vijf verschillende soorten.
 2. Voor je eigen tuin en voor een locatie ergens anders: Een pakket met 1 boompje + een donatie.
 3. Meerdere bomen ergens anders. Dit is dan alleen een donatie.

De bedragen voor deze drie willen we gelijk houden. Natuurlijk kun je wel meerdere ‘pakketten’ bestellen. We denken op dit moment aan 25 euro per pakket. Dit bedrag moeten we nog wel goed doorrekenen ivm met verpakkings- en bezorgkosten. De pakketten kunnen het hele jaar besteld worden en worden op twee data uitgeleverd. Heel gemakkelijk aan huis bezorgd.

Teller

We hebben in eerste instantie gekeken of we gebruik konden maken van een teller die al is ontwikkeld. Dit is helaas niet gelukt. Nu zijn we met de bouwers van onze website in gesprek voor de teller. Het idee als volgt:

 • er komt een leuke bewegende animatie (bijv. iemand die een boompje plant en er verschijnen om hem heen steeds meer boompjes)
 • daaronder een getal dat oploopt en stopt bij het actuele getal
 • kort tekstje + linkjes met een call-to-action button (bijv. doe ook mee of bestel boompjes)

De teller is gemakkelijk te kopiëren en op maat te maken voor de websites van de federaties en partners in het project. Op deze manier kan iedereen zijn eigen resultaat laten zien. Van belang is natuurlijk wel dat het totaal blijft kloppen.

Sponsormogelijkheden

Hiervoor hebben we nu volgende uitgangspunten geformuleerd:

 • je sponsort een bedrag dat gelijk staat aan x aantal bomen. Het bedrag per boom is inclusief beheer een aanleg.
 • Alle donateurs (zowel particulier als bedrijf) kunnen aangeven voor welke provincie het bedrag is bedoeld. Een laatste optie is voor ‘Nederland’. Dat is een algemene pot.
 • De bedragen per provincie gaan rechtstreeks naar de federaties. Het bedrag van Nederland beheert het kernteam.
 • De relatie wordt vervolgens onderhouden door degene die het bedrag krijgt.

 We werken hiervoor vier varianten uit:

 1. Word donateur. Dit is de mogelijkheid om simpel geld te storten. X bedrag = x bomen. Het minimum bedrag is het bedrag voor 1 boom.
 2. Word boompartner. Minimale bijdrage is 15.000 euro. Het bedrag is bestemd voor een specifieke locatie. Dit bedrag staat gelijk aan het planten van xxx bomen. De partner kan aangeven in welke provincie het bos moet komen. Onze tegenprestatie werken we nog uit.
 3. Word productpartner. Dit is het geval als organisaties een bedrag willen geven per gekocht product/afgenomen dienst. Voor deze variant werken we samen met onze partner Trees for All.
 4. Samenwerking op maat. Bijv. als een bedrijf een bijzondere mijlpaal, jubileum of iets anders te vieren heeft.

Heb je vragen hierover? Neem dan contact op met Marieke Gorkink