Plan Boom uitdeelactie Bunschoten

Een fruitboom in eigen tuin?

Appels, peren of kersen uit eigen tuin eten? Als bewoner van de Schildersbuurt in Bunschoten kun je nu gratis een fruitboompje ontvangen, met de Plan Boom uitdeelactie op 1 maart 2024!

Deze appel-, kersen- en perenboompjes zijn een ideale toevoeging aan jouw tuin. Boomkwekerij Boomkroon in Leersum stelt voor deze actie laagstam appel-, kers- en perenbomen beschikbaar. Deze kunnen zo’n 2 tot 4 meter hoog worden, afhankelijk van hoe je ze snoeit.

De fruitboompjes die je bij deze actie krijgt, kosten normaal gesproken €30. Maar de gemeente Bunschoten vergoedt dit gehele bedrag. Dit betekent dat jij deze boompjes als bewoner van de Schildersbuurt gratis kan ontvangen!

Je kunt je tot en met DATUM aanmelden voor deze actie, via dit formulier. Je haalt dan 1 maart je boompje op bij een centrale locatie in de Schildersbuurt in Bunschoten. Er zijn die dag ook vrijwilligers aanwezig die je kunnen helpen met planten, als je dat wil. Of bekijk de video’s onderaan deze pagina voor digitale hulp.

Bestel jouw fruitboompje

Praktische informatie

  • Geef je voor DATUM op via het formulier
  • In het formulier geef je aan wat voor boompje wil ontvangen
  • Haal je fruitboompje op 1 maart 2024 op van een centrale locatie in de Schildersbuurt. Je ontvangt nadat je je opgegeven hebt verdere informatie over de exacte locatie en tijd
  • Plant je boompje
  • Eventueel: geniet volgend jaar samen met je buren van jullie oogst!

Hoe plant je een boompje?

Boomverzorger Kevin Bosma legt het je uit!

Hoe verzorg je een boom na het planten?

Na het planten moet je boom natuurlijk ook goed verzorgd worden. Boomverzorger Kevin Bosma geeft je tips in deze video.

Plan Boom

Plan Boom is een project van de Natuur en Milieufederaties dat in Utrecht uitgevoerd wordt door de Natuur en Milieufederatie Utrecht. Bomen zijn van levensbelang: ze zorgen voor een een stabiel klimaat, goede biodiversiteit en een prettige leefomgeving. Daarnaast is het planten van bomen één van de beste manieren om klimaatverandering tegen te gaan. Daarom wil Plan Boom het aantal bomen in Nederland behouden en uitbreiden met 10 miljoen bomen, waarvan 600.000 stuks in de provincie Utrecht. Plan Boom wordt mede mogelijk gemaakt door de steun van de Nationale Postcode Loterij. Deze uitdeelactie in de Schildersbuurt organiseren we in samenwerking met de Gemeente Bunschoten.

Vragen over deze actie? Neem contact op met Isabel Kruisheer!

Profiel Isabel Kruisheer

Isabel Kruisheer

Medewerker duurzame landbouw, natuur, mobiliteit en schone lucht