Plan Boom uitdeelactie Bunschoten

Een fruitboom in eigen tuin?

Appels, peren of kersen uit eigen tuin eten? Als bewoner van de Schildersbuurt in Bunschoten kun je nu gratis een fruitboompje ontvangen, met de Plan Boom uitdeelactie van 2 maart 2024!

De inschrijving voor deze actie is inmiddels gesloten.

De gemeente organiseert een fruitbomenactie in de Schildersbuurt. Het riool wordt hier vervangen en de buurt wordt opnieuw ingericht. Daarnaast wordt bij veel buurtbewoners in de tuin gewerkt om de regenwaterpijp af te koppelen van het riool. Als bedankje voor hun geduld en medewerking tijdens deze werkzaamheden, hebben bewoners van de Schildersbuurt de kans gekregen om een gratis appel-, peren-, of kersenboompje aan te vragen.

We hebben nog wat appelbomen over van deze actie. Daarom willen we alle inwoners uit Bunschoten de kans geven om zich aan te melden voor een gratis appelboom van ongeveer 1,5 meter. Aanmelden kan tot maandag 26 februari via dit formulier. Vanwege de beperkte beschikbaarheid kan het voorkomen dat er meer aanmeldingen zijn dan dat er boompjes over zijn. In dat geval wordt er geloot.

De bomen komen van boomkwekerij De Boomkroon en kosten normaal gesproken €30. De gemeente Bunschoten vergoedt dit gehele bedrag! Op het moment dat je ze ophaalt, zijn de bomen zo’n 1 tot 1,5 meter lang. Ze groeien uit tot zo’n 2 tot 4 meter hoog, afhankelijk van hoe je ze snoeit.

Je haalt op zaterdagochtend 2 maart je boompje op bij een centrale locatie in de Schildersbuurt in Bunschoten. Bekijk de video’s onderaan deze pagina voor een uitleg over hoe je de bomen kunt planten!

Bestel jouw fruitboompje

Benieuwd naar wat je nog meer kunt doen in of rondom je huis? De gemeente Bunschoten werkt sinds kort met klimaatadaptatiecoaches: zij helpen je op weg om je woning en tuin klimaatadaptief in te richten. Denk aan tips om energie te besparen, advies over meer groen in je tuin en hulp bij subsidie aanvragen. Via dit formulier stel je nu je vraag of vraag je gratis een adviesgesprek aan.

Praktische informatie

  • Geef je uiterlijk 25 februari 2024 op via het formulier
  • Haal je fruitboompje op 2 maart 2024 op van een centrale locatie in de Schildersbuurt. Je ontvangt nadat je je opgegeven hebt verdere informatie over de exacte locatie en tijd
  • Plant je boompje
  • Eventueel: geniet volgend jaar samen met je buren van jullie oogst!

Hoe plant je een boompje?

Boomverzorger Kevin Bosma legt het je uit!

Hoe verzorg je een boom na het planten?

Na het planten moet je boom natuurlijk ook goed verzorgd worden. Boomverzorger Kevin Bosma geeft je tips in deze video.

Plan Boom

Plan Boom is een project van de Natuur en Milieufederaties dat in Utrecht uitgevoerd wordt door de Natuur en Milieufederatie Utrecht en Landschap Erfgoed Utrecht. Bomen zijn van levensbelang: ze zorgen voor een een stabiel klimaat, goede biodiversiteit en een prettige leefomgeving. Daarnaast is het planten van bomen één van de beste manieren om klimaatverandering tegen te gaan. Daarom wil Plan Boom het aantal bomen in Nederland behouden en uitbreiden met 10 miljoen bomen, waarvan 600.000 stuks in de provincie Utrecht. Plan Boom wordt mede mogelijk gemaakt door de steun van de Nationale Postcode Loterij. Deze uitdeelactie in de Schildersbuurt organiseren we in samenwerking met de Gemeente Bunschoten.

Vragen over deze actie? Neem contact op met Isabel Kruisheer!

Profiel Isabel Kruisheer

Isabel Kruisheer

Medewerker duurzame landbouw, natuur, mobiliteit en schone lucht