Over Plan Boom

Over Plan Boom

Met het project Plan Boom planten we 10 miljoen bomen in tuinen, bermen, plantsoenen, parken, bedrijventerreinen en in het buitengebied in heel Nederland. Voor en door burgers. Hiermee verkleinen we onze CO2-uitstoot en wordt onze leefomgeving mooier, groener, frisser en gezonder. Iedereen kan zelf bijdragen en kan in de eigen woonomgeving daarvan de vruchten plukken.

Samen maken we het verschil

Samen met onze partners bieden de Natuur en Milieufederaties hulp bij de zoektocht naar locaties, wettelijke kaders en praktische specificaties met betrekking tot inrichting, beheer, boomkeuze en de organisatie van de aanplant. En bij het bereiken en betrekken van inwoners.

Ondersteuning

Het project Plan Boom wordt mede mogelijk gemaakt door de steun van de deelnemers van de Nationale Postcode Loterij. De Natuur en Milieufederaties ontvangen een bedrag van € 2,25 miljoen van de Postcode Loterij om 10 miljoen bomen te planten Nederland. De Natuur en Milieufederaties mogen als vaste beneficiënt sinds 1996 rekenen op jaarlijkse ondersteuning van de Postcode Loterij.

Plan Boom valt in de prijzen

Natuurlijk waren De Natuur en Milieufederaties van de partij bij de Klimaatstaking op 27 september in Den Haag. Daar wachtte ons een prachtige verrassing: een extra schenking van De Postcode Loterij t.w.v. 2,25 miljoen voor de aanplant van 10 miljoen bomen in Nederland!

Samenwerkingspartners Plan Boom:

Ondersteunende partners Plan Boom:

Wil je op de hoogte blijven van Plan Boom?