Plan Boom uitdeelactie Gebouwendriften Nieuwegein

Een fruitboom in eigen tuin?

Appels of peren uit eigen tuin eten? Als bewoner van Gebouwendriften in Nieuwegein kun je nu een fruitboompje ontvangen voor maar €5! Plan Boom deelt de boompjes uit op 25 november op een centraal punt in de wijk. Op deze pagina lees je meer over deze actie.

Deze appel- en perenboompjes zijn een ideale toevoeging aan jouw tuin. Boomkwekerij Boomkroon in Leersum stelt voor deze actie laagstam appel- en perenbomen beschikbaar. Deze kunnen zo’n 2 tot 4 meter hoog worden, afhankelijk van hoe je ze snoeit.

De fruitboompjes die je bij deze actie krijgt, kosten normaal gesproken €30. Maar doordat gemeente Nieuwegein, Betere Buurten en woningcorporatie Jutphaas financieel bijdragen betaal jij maar € 5!

Je kunt je tot en met 19 november 2023 aanmelden voor deze actie, via dit formulier. Je haalt dan begin december je boompje op bij een centrale locatie in Gebouwendriften in Nieuwegein. Er zijn die dag ook vrijwilligers aanwezig die je kunnen helpen met planten, als je dat wil. Of bekijk de video’s onderaan deze pagina voor digitale hulp.

Bestel jouw fruitboompje

Praktische informatie

  • Geef je voor 20 november op via het formulier
  • In het formulier geef je aan of je een appel- of perenboompje wil ontvangen
  • Je kunt via het formulier digitaal betalen of contact op locatie
  • Haal je fruitboompje begin december op. Je ontvangt nadat je je opgegeven hebt verdere informatie over de exacte locatie en datum
  • Plant je boompje
  • Eventueel: geniet volgend jaar samen met je buren van jullie oogst!

Hoe plant je een boompje?

Boomverzorger Kevin Bosma legt het je uit!

Hoe verzorg je een boom na het planten?

Na het planten moet je boom natuurlijk ook goed verzorgd worden. Boomverzorger Kevin Bosma geeft je tips in deze video.

Ansichtkaart

Heb jij deze Groeten uit Gebouwendriften-ansichtkaart ook al gespot in de wijk? Zo niet, houd je brievenbus in de gaten!

Plan Boom

Plan Boom is een project van de Natuur en Milieufederaties dat in Utrecht uitgevoerd wordt door de Natuur en Milieufederatie Utrecht. Bomen zijn van levensbelang: ze zorgen voor een een stabiel klimaat, goede biodiversiteit en een prettige leefomgeving. Daarnaast is het planten van bomen één van de beste manieren om klimaatverandering tegen te gaan. Daarom wil Plan Boom het aantal bomen in Nederland behouden en uitbreiden met 10 miljoen bomen, waarvan 600.000 stuks in de provincie Utrecht. Plan Boom wordt mede mogelijk gemaakt door de steun van de Nationale Postcode Loterij. Deze uitdeelactie in Gebouwendriften organiseren we in samenwerking met de Gemeente Nieuwegein en woningcorporatie Jutphaas Wonen.

Vragen over deze actie? Neem contact op met Isabel Kruisheer!

Profiel Isabel Kruisheer

Isabel Kruisheer

Medewerker duurzame landbouw, natuur, mobiliteit en schone lucht