Koernoelje jam

Kornoelje jam

Ingrediënten:

  • 1 kilo bessen (met pit)
  • 400 gram suiker
  • 2 kleine appels
  • Verse gember
  • 15 gram pectine of citroensap

Zo maak je het:

  1. Maak de kornoelje-bessen goed schoon en stop ze in een pan met een bodempje water.
  2. Kook ze ongeveer 50 minuten, totdat het vruchtvlees los komt van de pitten.
  3. Zeef de bessen, zodat alleen de pitten achterblijven.
  4. Meng de suiker door de purée en rasp de verse gember.
  5. Gooi ook de appels en de pectine door de purée. Als je geen pectine gebruikt kun je het beste 4 kleine appels met wat citroensap en weinig water aan de kook brengen en daarna een half uur laten doorsudderen.
  6. Breng de massa aan de kook, laat het 5 minuten doorkoken en haal het dan van het vuur af.
  7. Stop de jam in schoongemaakte potjes.

Ga terug naar het overzicht