Zoeken
Mispels op zoetzuur
Mispels op zoetzuur
Ingrediƫnten:
- 1 kilo mispels
- 300 ml witte wijnazijn
- 150 gram suiker
- Kruidnagel
- Theelepel kaneel
Hoe maak je het:
- Was de mispel eerst met water. Doe daarna de witte wijnazijn, het kaneel en de suiker in een pan en verhit deze op een hoog vuur.
- Stop ondertussen twee kruidnagels in een aantal mispels en doe daarna de mispel met de kruidnagel in een potje.
- Wanneer het zuur met de suiker en het kaneel licht kookt mag de pan van het vuur. Voeg het zuur toe aan de mispels in het potje.
- Draai vervolgens het potje dicht en zet deze ongeveer 5 minuten ondersteboven. Laat dit potje vervolgens 2 tot 3 maanden staan, zodat het zuur kan intrekken.
Tip: gebruik deze mispels in zoetzuur voor in de stoofpot, de goulash of voor in de stamppot.