Uitdeelactie provincie Utrecht – deelname gesloten

Uitdeelactie provincie Utrecht

Wil je een bijdrage van minimaal 10 bomen leveren aan de 600.000 nieuwe bomen in de provincie Utrecht? Bijvoorbeeld door samen met je buren jullie tuinen te vergroenen? Of wil je beplanting voor een erf, een klein landschapselement, een buurttuin of buurtgroen? Maak dan gebruik van onze Uitdeelactie!

Bomen zijn goed voor een groener en gezonder Nederland. Bomen nemen CO2 op, houden steden en dorpen in de zomer koel, en houden water vast in droge tijden. Daarbij versterken ze de  natuur en de soortenrijkdom. Plan Boom organiseert daarom deze Uitdeelactie in samenwerking met Meer Bomen Nu en met ondersteuning van de provincie Utrecht. De provincie Utrecht en Plan Boom willen samen 600.000 extra bomen aanplanten in de provincie Utrecht. NB wegens groot succes is deelname nu gesloten!

Let op: door grote belangstelling is het niet meer mogelijk om mee te doen!

Hoe werkt het?

 1. Vul het deelnameformulier in (aparte pagina) en kies een ophaallocatie en tijdslot.
 2. Download en print het wensenformulier (PDF),  vul het in en neem het mee voor de vrijwilligers op de locatie. Zij weten dan welke boompjes ze voor je moeten pakken. Dit is onder voorbehoud van de beschikbaarheid op de locatie. De boompjes worden uitgedeeld per 10 stuks. Je kunt minimaal 10 en maximaal 40 boompjes meenemen. Er zijn 8 verschillende soorten om uit te kiezen; de lengte varieert van 20 tot 125 cm. Kies een soort die past bij jouw grondsoort. Hier vind je informatie over de boomsoorten en de standplaats.
 3. Kom op de afgesproken tijd naar de ophaallocatie.
 4. Houd je aan de coronamaatregelen. Hiervoor ben je zelf verantwoordelijk. Volg de instructies van de vrijwilligers op de locatie en draag een mondkapje.
 5. Geef het wensenformulier aan de vrijwilliger bij de locatie. De vrijwilliger pakt de boompjes voor je.
 6. Plant de boompjes. Lees de plantinstructies onderaan de Boomsoorten pagina. Bespreek je initiatief ook goed met de eigenaar van de betreffende grond, bijvoorbeeld de gemeente.
 7. Verzorg de bomen goed. Bescherm de boom en geef voldoende water bij droog weer.
 8. Bescherm de bomen tegen vorst en snoei ze.
 9. Geniet van je boompjes! Van de groei, de dieren en insecten die ze aantrekken van de wisselende bladkleuren.
 10. Houd ons op de hoogte. Wij zien graag foto’s van het resultaat via a.vanden.berg@nmu.nl! We blijven ook graag in contact over deze actie en volgende acties. Schrijf je hier in om op de hoogte te blijven.

Spelregels

Wil je meedoen? Dit zijn de spelregels:

 • Vanaf maandag 8 februari 2021 om 09.00 uur tot en met maandag 8 maart 09.00 uur kun je je inschrijven op deze pagina.
 • Je kunt alleen op het bestelde tijdstip en locatie boompjes ophalen.
 • Je kunt minimaal 10 en maximaal 40 boompjes meenemen.
 • Soorten worden meegegeven in bundeltjes van 10 stuks.
 • Je woont in de provincie Utrecht
 • Vol=vol en Op=op
 • Volg de coronamaatregelen en aanwijzingen van de vrijwilligers.

Contact

Heb je vragen over: