Assortiment

Assortiment Boompjes voor beginners

Hieronder vind je het huidige assortiment boompjes voor beginners. Het aanbod kan gedurende het jaar wisselen, waardoor je hier misschien andere boomsoorten terug kan vinden.

Gewone Vlier

Gewone Vlier (Sambucus nigra) groeit vaak op voedselrijke bodems in struweelranden. Zij houden van een lichte plek, maar doen het ook goed in halfschaduw. Een vlier in de tuin houdt vliegen en muggen op een afstand. Van vlierbessen kun je lekkere jam (of wijn) maken. De bessen bevatten veel vitamine C. De vlier kan 7 meter hoog worden.

Kijk hier voor leuke weetjes en lekkere recepten!

Mispel

Mispel (Mespilus germanica) is een struik tot kleine boom die breeduit groeit met mooie, kronkelige takken, en maximaal 6 meter hoog kan worden. De mispel bloeit in mei met witte, soms iets roze bloemen, die lijken op die van een wilde roos.  De kleine, goudbruine vruchten van de mispel zijn goed voor maag en spijsvertering en zitten vol Vitamine C. De mispel groeit het best op een zonnige tot licht beschaduwde standplaats op vochtige, niet al te voedselrijke grond.

Kijk hier voor leuke weetjes en lekkere recepten!

Gele Kornoelje

Gele kornoelje (Cornus mas) is een makkelijke, 2 tot 6 meter hoge, kleine boom, die het op elke goede tuingrond doet. Zowel in zon, halfzon als schaduw. Ze bloeit, aan het eind van de winter, als één van de eerste bomen in ons land, met prachtige gele bloempjes aan de dan nog bladerloze takken. Alleen al daarom is ze zeer geliefd in tuinen en in parken. Na twee of drie jaar kunnen de eerste vruchten verwacht worden. De vruchten zijn kersenrood en eetbaar.

Kijk hier voor leuke weetjes en lekkere recepten!

Wanneer ik u een goede raad mag geven:

de vlier bloeit, het is mei, vooruit, pluk vlier!

Het is niet zo vaak mei meer in uw leven,

misschien nog dertig keer, misschien nog vier.

 

                                         Annie M.G. Schmidt

 

Bestel jouw boompjes!