Assortiment

Assortiment Boompjes voor beginners

Hieronder vind je het huidige assortiment boompjes voor beginners. Het aanbod kan gedurende het jaar wisselen, waardoor je hier misschien andere boomsoorten terug kan vinden.

Veldesdoorn

Veldesdoorn/Spaanse aak (Acer Campestre) is geschikt voor bijna elke grondsoort. De boom past is iedere tuin omdat hij zich makkelijk laat snoeien. Als je dat niet doet, kan hij18 meter hoog en 4 meter breed worden. Plant de boom een beetje in de luwte. Als hij nog klein is, kan hij goed tegen schaduw, later heeft hij meer zon nodig. De boom bloeit met lichtgroene bloemen, het is niet uitbundig maar wel heel belangrijk voor tal van insecten. Ook de vogels, zoals de appelvink en de groenling, weten de zaden goed te vinden.

Kijk hier voor leuke weetjes

Sporkehout

Sporkehout/Vuilboom (Frangula alnus) is geschikt voor iedere grondsoort. Heeft halfschadum/zon nodig en kan tot 5 meter hoog worden. Door zijn lange bloeiperiode van april tot september is hij belangrijk voor honingzoekende bijen. De boom draagt tegelijk bloemen en bessen. Naast bijen trekt de Sporkehout ook vogels en vlinders aan. De bloemen zijn klein en romig witgroen. De bessen kleuren van rood naar zwart.

Kijk hier voor leuke weetjes

Gele Kornoelje

Gele kornoelje (Cornus mas) is een makkelijke, 2 tot 6 meter hoge, kleine boom, die het op elke goede tuingrond doet. Zowel in zon, halfzon als schaduw. Ze bloeit, aan het eind van de winter, als één van de eerste bomen in ons land, met prachtige gele bloempjes aan de dan nog bladerloze takken. Alleen al daarom is ze zeer geliefd in tuinen en in parken. Na twee of drie jaar kunnen de eerste vruchten verwacht worden. De vruchten zijn kersenrood en eetbaar.

Kijk hier voor leuke weetjes en lekkere recepten!