Mispel gelei

Mispel gelei (ongeveer 3 potten)

Ingrediënten:

  • 500 gram mispels
  • Het sap van 1 citroen
  • 400 ml water
  • 250 suiker

Hoe maak je het:

  1. Was de mispels eerst af. Kook ze daarna onder af en toe roeren een half uur lang in het water.
  2. Voeg het citroensap toe en laat het vervolgens nog een half uur lang koken.
  3. Giet de mispel moes in een geleizak en leg deze zak in een zeef boven een ruime pan. Laat het een nacht lang goed uitlekken.
  4. Voeg per dl mispel sap 100 gram suiker toe. Breng vervolgens de suiker en het sap aan de kook en laat dit 5 minuten doorkoken.
  5. Maak een aantal potten goed schoon en vul deze met de mispelgelei. Zorg dat de potten goed zijn afgesloten. De mispelgelei kan maanden bewaard worden.

Terug naar het overzicht