Mispels op zoetzuur

Mispels op zoetzuur

Ingrediënten:

  • 1 kilo mispels
  • 300 ml witte wijnazijn
  • 150 gram suiker
  • Kruidnagel
  • Theelepel kaneel

Hoe maak je het:

  1. Was de mispel eerst met water. Doe daarna de witte wijnazijn, het kaneel en de suiker in een pan en verhit deze op een hoog vuur.
  2. Stop ondertussen twee kruidnagels in een aantal mispels en doe daarna de mispel met de kruidnagel in een potje.
  3. Wanneer het zuur met de suiker en het kaneel licht kookt mag de pan van het vuur. Voeg het zuur toe aan de mispels in het potje.
  4. Draai vervolgens het potje dicht en zet deze ongeveer 5 minuten ondersteboven. Laat dit potje vervolgens 2 tot 3 maanden staan, zodat het zuur kan intrekken.

Tip: gebruik deze mispels in zoetzuur voor in de stoofpot, de goulash of voor in de stamppot.

Terug naar het overzicht