Maatschappelijke initiatieven uit Kampen planten 110 bomen

Maatschappelijke initiatieven uit Kampen planten 110 bomen

Eind januari plantten 25 buurtinitiatieven, scholen, kinderopvangorganisaties, zorginstellingen en andere maatschappelijke initiatieven uit gemeente Kampen samen maar liefst 110 bomen. Hiermee maken zij de omgeving groener en mooier. Vrijdag 28 januari deelden vrijwilligers van Groene Loper Kampen de bomen uit in een heuse bomen-drive-through bij het Stadhuis van Kampen.  

21 februari 2022

Bomen zijn heel belangrijk! Ze maken ons gezonder en gelukkiger. Ze maken jouw buurt en onze wereld mooier. Ze zijn het thuis van vele vogels, insecten en andere kleine dieren. En bovendien zorgen ze voor schone lucht, schaduw en droge(re) voeten na een flinke regenbui. Willen we dat zo houden, dan zijn er veel extra bomen nodig. Groene Loper Kampen gaat hier actief mee aan de slag en gaf maar liefst 110 bomen aan 25 buurtinitiatieven, scholen, kinderopvangorganisaties, zorginstellingen en andere maatschappelijke initiatieven uit gemeente Kampen. Bij het Stadhuis in Kampen kwam een heuse drive-through. De deelnemers kwamen met karren aanrijden, gaven hun bestelling door en de vrijwilligers van Groene Loper Kampen hielpen bij het inladen van de bomen. Het gaat hier om een grote diversiteit aan inheemse bomen, zoals de berk, iep, kastanje en verschillende fruitbomen. Omdat deze soorten van nature hier voorkomen, zullen veel dieren er gebruik van maken voor voeding en huisvesting.

Groene Loper Kampen
Deze bomenactie is één van de activiteiten die Groene Loper Kampen organiseert om bewoners te betrekken bij hun eigen groene leefomgeving. Het idee is dat betrokkenheid bij de natuur, duurzaam handelen en zorgzaam omgaan met de natuur stimuleert en zo bijdraagt aan de kwaliteit van de natuur en het landschap in en rond de gemeente Kampen. Groene Loper Kampen wordt ondersteund door gemeente Kampen en de provincie Overijssel vanuit het programma Natuur voor Elkaar en deze actie is onderdeel van het plan om 1,1 miljoen nieuwe bomen te planten in Overijssel. Natuur en Milieu Overijssel is de coördinator van Groene Loper Kampen.

Tags: