12 maart uitdeelactie provincie Utrecht

Uitdeelactie 12 maart in de provincie Utrecht

Op zaterdag 12 maart kunnen inwoners van de provincie Utrecht op drie locaties gratis boompjes ophalen. Op deze locaties liggen jonge inheemse boompjes klaar. Aanmelden is noodzakelijk kan vanaf 1 maart. Wees er snel bij want op=op. De actie wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Utrecht.  ALLE BOOMPJES ZIJN INMIDDELS OP. JE KUNT JE HELAAS NIET MEER AANMELDEN.

2 maart 2022

Na het grote succes van vorig jaar worden er ook dit jaar 10.000 bomen uitgedeeld aan bewoners van de provincie Utrecht. Bomen zijn goed voor een groenere en gezondere provincie. Ze versterken de natuur en verhogen de soortenrijkdom. Ook nemen bomen CO₂ op, zorgen voor koelere steden en dorpen in de zomer en houden water vast in droge tijden.

Boomsoorten
Bij de uitdeelactie worden verschillende soorten boompjes uitgedeeld die goed passen in de tuin en goed zijn voor bijen, vogels en insecten. Het gaat onder meer om de haagbeuk, meidoorn en Gelderse roos. Het zogenoemde plantmateriaal is op te halen in Doorn, Maarssen en Lopikerwaard.  Mensen kunnen maximaal 50 boompjes ophalen afhankelijk van de beschikbare soorten op de locatie. Wees er snel bij. Want Op = Op.

Meer info en aanmelden.

 

Tags: