Houten is 150 appelboompjes rijker!

Houten is 150 appelboompjes rijker!

De Natuur en Milieufederatie Utrecht deelde afgelopen zaterdag 5 maart 150 appelboompjes uit in Houten. De laag- en halfstam boompjes werden afgelopen weken verkocht met 50% korting. Deze actie organiseerden onze collega’s in Utrecht in samenwerking met de gemeente Houten. Als onderdeel van de actie kunnen inwoners van de gemeente Houten deze week nog Boompjes voor beginners-pakketten bestellen met korting. Deze pakketten met drie inheemse boompjes kunnen nog tot en met 30 maart besteld worden. Met deze actie kan iedereen, ook mensen zonder groene vingers, mee helpen om Nederland groener, mooier en gezonder te maken. Inwoner van gemeente Houten? Bestel via: www.planboom.nl/houten.

10 maart 2022

Het was een zonnige bedoening bij het NME centrum in Houten op zaterdag 5 maart. Bijna honderd Houtenaren kwamen de appelboompjes voor in hun tuin ophalen. Achterop de fiets, in fietstassen of in de bakfiets: Houten is met recht een fietsgemeente te noemen! Bekende appelrassen zoals de Elstar en Goudreinet werden uitgedeeld, maar ook minder bekende rassen zoals Benoni en Alkmene zijn nu in de gemeente Houten te vinden. Wethouder Hilde de Groot van gemeente Houten: “Uitverkocht! Houten is 150 appelbomen rijker. Ontzettend mooi. Ik ben benieuwd hoeveel bomenpakketten er de deur uitgaan.”

 

Te laat voor de appelbomen actie, maar wel nog ruimte voor een of meer boompjes in je tuin? Bestel dan nu nog tot en met 30 maart een Boompjes voor beginners-pakket met 50% korting. Eén pakket bevat een Veldesdoorn, Sporkehout en Gele kornoelje. Inheemse soorten, die het met hun kleur en vruchten goed doen in iedere (stads)tuin. Door de bloemen, bessen en zaadjes zijn ook de bijen, vlinders en vogels er dol op. De boompjespakketten bestel je via de actiepagina www.planboom.nl/houten met de actie code ‘houtengroen’.

 

Eind februari interviewde omroep Houten Isabel Kruisheer van Natuur en Milieu Utrecht over deze actie.

Luister hier het leuke interview terug

Tags: