30.000 bomen en struiken geplant in Drenthe

25 november 2021

30.000 bomen en struiken geplant in Drenthe

Mede dankzij Plan Boom hebben erfeigenaren, bewonersinitiatieven en vrijwilligersgroepen dit najaar een recordaantal bomen en struiken aangevraagd in Drenthe. In totaal zijn er circa 200 verzoeken ingediend, wat neerkomt op bijna 30.000 stuks bosplantsoen. De bomen en struiken zijn de afgelopen weken bezorgd en worden in heel Drenthe geplant.

Onder de noemer Streekbeheer ondersteunt Landschapsbeheer Drenthe bewoners- en vrijwilligersgroepen die zich inzetten voor de vergroening van hun eigen woon- en leefomgeving. De groepen krijgen beplanting en advies. Ook particulieren dragen hun steentje bij. Op verschillende plekken in de provincie ondersteunt Landschapsbeheer Drenthe grondeigenaren bij het natuurvriendelijk maken en/of (her)inrichten van hun erf.

Het plantgoed dat beschikbaar is gesteld is inheems, autochtoon en zoveel mogelijk passend bij de streek. Het zijn bomen en struiken die van oorsprong in de provincie groeien, geschikt zijn voor de bodemomstandigheden en thuis horen in het karakteristieke Drentse (cultuur)landschap.

 

Tags: