900 struiken geplant in Assen

900 struiken geplant in Assen

De eerste twee weken van maart deelden Duurzaamheidscentrum Assen en Mijn Buurt Assen struiken uit op negen verschillende locaties in Assen. Wethouder Bob Bergsma deelde de eerste uit. Zo’n 700 inwoners zijn langsgekomen om een struik op te halen en op de plek van een tegel in de grond te zetten. Bedankt voor jullie hulp bij het groener, gezonder en fijner maken van Assen! Zo’n 200 struiken zijn door Mijn Buurt Assen, scholen of andere organisaties in de grond gezet.

29 maart 2022

NK Tegelwippen

Assen gaat dit jaar opnieuw de uitdaging aan tegen tientallen gemeenten om zoveel mogelijk tegels te vervangen door groen. Ben je inwoner van Assen en help jij mee in deze strijd? Meld je verwijderde tegels aan en maak kans op een prijs. Meedoen kan van 21 maart t/m 31 oktober.

Ga voor groen!

Assen maken we nog groener met meer bloemen, bijen, vogels en fijne plekjes in je eigen tuin of balkon. Samen zorgen we voor droge voeten bij hoosbuien, genoeg water in droge periodes en een gezonde omgeving voor mensen en dieren. Dat doen we door stenen te vervangen door groen, regenwater op veilige plekken op te vangen en schoon regenwater te benutten. De gemeente Assen is in de openbare ruimte aan de slag. Jij draagt bij in je eigen huis, tuin en balkon. Kijk wat jij kunt doen

 

Deze actie is een samenwerking van het Duurzaamheidscentrum Assen, Mijn Buurt Assen en Plan Boom. 

Tags: