ATAG: mooie actie voor hun medewerkers levert 300 bomen op

ATAG: mooie actie voor hun medewerkers levert 120 bomen op

Eén van de grootste leveranciers van keukenapparatuur, ATAG, houdt haar medewerkers graag gezond. Met de lockdowns van de coronamaatregelen was dat best lastig, omdat iedereen thuis moest werken. Om beweging te promoten startte ze in 2020 een actie: formeer een team en wandel zoveel mogelijk kilometers. Sterker nog, wandel er 23.518. Dat was de afstand om naar hun kantoor in Slovenië te lopen. De kilometers werden bijgehouden in de app Strava. Afgelopen jaar varieerden ze de sportactie met een fietstocht naar het hoofdkantoor in China. En combineerden het meteen met een goed doel: Plan Boom! Je leest er hier meer over.

19 maart 2022

Op de fiets naar China

Van Duiven naar Qingdao op de fiets! Door het mooie Duitsland, Polen, Litouwen en Letland… Door de straten van Moskou om vervolgens door de gebergtes van Kazachstan de grens van China over te fietsen. Na zo’n 9.500 km kom je aan in dé havenstad van China gelegen aan de Gele Zee: Qingdao! Daar waar het hoofdkantoor van ATAG’s moederbedrijf Hisense is gevestigd. Via een app werd bij iedere deelnemer het aantal kilometers bijgehouden.

 

117.267 kilometer levert 300 bomen op

Voor elke 9.500 km die de fietsers aflegden, plantte ATAG Benelux 10 bomen! Dus van Duiven naar Qingdao en weer terug. Ze fietsten zo vaak mogelijk heen en weer en dat leverde 120 bomen op. Zo bleven de medewerkers lekker in beweging en droegen ze ook nog eens hun steentje bij aan het milieu. De sportieve deelnemers ontvingen daarnaast een mooi boompjespakket voor hun eigen tuin. Dit leverde nog eens 180 boompjes op.

Voor de bikkels

Bij iedere rit is er op Strava ruimte voor een opmerking. Meestal beschrijft een deelnemer of het gaat om een avondrit of ochtendrit. Soms staan er iets bijzonders:

  • Jurgen tot het uiterste: “Schouder is uit het verband, ik kan hem weliswaar voorzichtig op het stuur leggen?”
  • Jurgen gaat ook alleen gewoon verder: “30 km met Rudy , materiaalpech voor Rudy dan alleen verder”
  • Harry komt voor uitdagingen te staan: “Avondrit met lekke achterband”
  • Dennis laat zich verwennen: “Ritje koffie ✅ thee ✅ en de fruitmand van oma leegmaken ✅”
  • Wieke is de weg kwijt: “MTB Oosterbeek – op zoek naar de nieuwe lus”
Tags: