Basisschool De Lispeltuut aandacht voor bomen

Basisschool De Lispeltuut aandacht voor bomen

Basisschool De Lispeltuut in Lelystad maakt haar leerlingen vertrouwd met de natuur. Kort geleden plantten ze gezamenlijk 3 boompjes op hun schoolplein.

1 april 2022

Schooltuin of schoolplein

Directeur Hans Vos vertelt: “Vanuit Natuur en Milieu Flevoland kwam het aanbod om boompjes te planten in onze schooltuin. Dat is een plek waar we met de kinderen groenten en fruit zaaien, poten, oogsten… Onze ’tuinman’, een gepensioneerde collega die samen met kinderen de tuin regelt, vond alleen dat de bomen te veel schaduw zouden geven over onze groenten en fruit. Daar heeft hij een punt. Dus heb ik met de kinderen een plaatsje op het open schoolplein gezocht.”

 

Aandacht voor natuur

De kinderen hebben zelf de boompjes geplant: de schop in de grond, water in het gemaakte gat, het boompje erin en aanstampen. En om het boompje veilig te stellen, plaatsen ze een waarschuwend lint eromheen. Henk Vos: “De komende week besteden we in de klas ook aandacht aan de verzorging van jonge bomen. Ze vonden de boompjes wel erg klein! Ik heb de kinderen iets verteld over de geplante boompjes en over de voorspelbare grootte. En dat hun kinderen of kleinkinderen pas écht een grote boom zullen ervaren.”

Tags: