Beammen foar Elkenien groot succes

Beammen foar Elkenien groot succes

Eind 2022 ging het project Beammen foar Elkenien van start bij de FMF. Dit project, waarin we 92.000 bomen planten in Fryslân, doen we samen met Landschapsbeheer Friesland.

30 januari 2023

Elkelien wil meedoen

We zijn begonnen met een uitvraag naar particulieren die bomen willen planten op hun erf of in hun (grote) tuin. En dat hebben we geweten! We hebben meer dan 200 reacties gehad van Friezen, die heel graag hieraan mee willen doen! Helaas hebben we ook de nodige aanmelders op een reservelijst moeten zetten om het behapbaar te houden.

Bomen in de grond

Inmiddels is Landschapsbeheer druk bezig met het benaderen van alle belangstellenden. De eerste beplantingsplannen zijn gemaakt en begin maart gaan de eerste bomen in noordoost-Fryslân de grond in! Staat u op de lijst? Dan nemen we deze winter contact met u op. Heeft u bericht gehad dat u op de reservelijst staat? Dan vragen we nog wat meer geduld van u, we hopen aan het eind van het voorjaar contact met u op te nemen.

Samen meer natuur

Met dit bomenproject leveren we een belangrijke bijdrage om meer natuur en meer biodiversiteit op het Friese platteland te realiseren. En omdat we het samen met de inwoners doen, vergroot het ook nog eens de betrokkenheid van de Friezen bij hun omgeving!

 

Tags: