Blije burgermeesters

Blije burgermeesters

Alle burgemeesters in Nederland ontvingen donderdag 14 april 2022 een boompjespakket van Plan Boom. Met deze actie willen we aandacht vragen voor het planten van bomen. Er wacht namelijk een nieuwe bestuursperiode waar de lokale inzet voor het klimaat van groot belang is om samen resultaat te bereiken. Hieronder lees je enkele positieve reacties door het hele land…

“De boompjes hebben vandaag een mooi plekje in Westdorpe gekregen. Burgemeester Erik van Merrienboer heeft, samen met Stichting Dorpsraad Westdorpe, de boompjes geplant en water gegeven. ”

Gemeente Terneuzen

“De Plan Boom-boompjes hebben een mooi plekje gekregen in een echte Heuvelrugtuin. Op de foto’s is het nog even zoeken, maar met de juiste zorg groeien ze vast snel. Bedankt voor de boompjes ook namens burgemeester Hans van der Pas.”

Gemeente Rhenen

“Gemeente Noordoostpolder dankt de maatschappelijke beweging Plan Boom voor de ontvangst van 3 bomen via de Natuur en Milieufederatie Flevoland. Burgemeester Roger de Groot heeft de bomen tijdens dodenherdenking 4 mei 2022 geplant. Dit gebeurde bij de entree van de begraafplaats Emmeloord, samen met de beheerder.”

Gemeente Noordoostpolder

“Namens burgemeester Ten Bruggencate, hartelijk dank voor de groene attentie! In ons mooie groene dorp meer dan welkom. ”

Gemeente Heiloo

“Hierbij ontvangt u enkele foto’s van de struikjes, die geplant zijn in het bosplantsoen aan de Schelgeest in Castricum.”

Gemeente Castricum

“Geplant in de pluktuin in Biezelinge en toevertrouwd aan de zorgen van de buurtbewoners ”

Gemeente Kapelle

“Bomen voor een groene, gezonde en mooie gemeente. Dank voor dit mooie initiatief!”

Burgemeester Nicole Ramaekers, gemeente Gulpen-Wittem

“Goedemiddag, Wij hebben zojuist de jonge boompjes ontvangen van jullie, mede in opdracht van de Natuur en Milieufederaties. Onze burgemeester de heer Heldoorn laat de boompjes door onze groenvoorziening planten in de gemeente Heemskerk, dit gaat vandaag nog plaatsvinden. Hartelijk dank. ”

Gemeente Heemskerk

“Vanochtend vond ik op mijn kamer in het gemeentehuis drie kleine boompjes voor in mijn tuin in Schalkwijk. Hartelijk dank voor deze mooie natuurgeste die ik bijzonder op prijs stel. Ook in onze gemeente delen wij als actie de boompjes uit zodat er meer vergroening en biodiversiteit mogelijk wordt in onze toch al prachtige groene gemeente. Maar: het kan niet groen genoeg zijn wat mij betreft. Goed voor mens, dier en klimaat. Ik hoop dat Plan Boom een groot succes wordt.”

Burgemeester Isabella Gilbert, gemeente Houten

“Hartelijk dank voor de mooie boompjes. De boompjes hebben een plaats gekregen in de buurt van het sportterrein Den Donk.”

Burgemeester Hans Janssen, gemeente Oisterwijk

“Namens burgemeester Burmanje willen wij u hartelijk danken voor het toezenden van de drie boompjes. De boswachter heeft de drie bomen een mooi plekje in het bos gegeven. ”

Gemeente Ermelo

“Namens burgemeester Gerrit Jan Kok van gemeente Losser hartelijk dank voor de boompjes, die wij van Planboom mochten ontvangen. Inmiddels hebben ze een mooie plek gekregen tussen een aantal eiken. Op die plek staan veel eiken bijeen, dat geeft helaas ook overlast met eikenprocessierupsen. Op dergelijke plekken brengen we de biodiversiteit en gelaagdheid weer terug, om natuurlijke vijanden van o.a. de eikenprocessierups terug te krijgen. En voor een betere algemene ecologische balans. Het bewerkte vlak hebben we ingezaaid met inheems kruidenmengsel en wordt extensief beheerd. Dat is goed voor de insecten. Dergelijke struikjes en boompjes die aangeplant zijn, vormen op den duur een mooie vegetatie voor vogels om in te vertoeven. Nogmaals onze dank! ”

Gemeente Losser

“Namens burgemeester Schouten wil ik u hartelijk bedanken voor het toesturen van de drie nog te planten boompjes. Wij zorgen dat deze boompjes een mooie plek krijgen en gaan dan ook zeker volop van de boompjes genieten. Nogmaals dank en een fijne dag.”

Gemeente Alkmaar

“Namens de burgemeester laat ik je even weten dat we de 3 boompjes in goede orde hebben ontvangen. Hartelijk hiervoor. We zoeken er een mooie plaats voor. Onlangs hebben leerlingen van een basisschool meegedaan met Boomfeestdag. De plantlocatie ligt aan de toeristische spoorlijn Haaksbergen-Boekelo. Hier is nog plaats voor deze 3 exemplaren.”

Gemeente Haaksbergen

“Beste mensen, hartelijk dank voor de aardige attentie, een boom om te planten #planboom.”

Burgemeester Judith Michel, gemeente Wormerland