Uitdeeldagen in Gelderland: meer dan 21.000 bomen

Uitdeeldagen in Gelderland: meer dan 21.000 bomen

Op 17 december konden deelnemers van de Vogelbosjesactie op de Veluwe hun boompjes komen ophalen. En op 11 en 18 februari organiseert Stichting Landschapsbeheer Gelderland in samenwerking met Natuur en milieu Gelderland opnieuw twee uitdeeldagen.  

31 januari 2022

De 60 mensen deelnemers plantten in december samen 5375 streekeigen bomen en struiken. De meeste waren met bessen om zo de vogels en andere dieren aan voedsel te helpen. Zo ontstaan stukjes natuur die een waardevolle bijdrage leveren aan de versterking van de biodiversiteit en het vastleggen van CO2. Een adviseur van Stichting Landschapsbeheer Gelderland heeft voor elke deelnemer het assortiment samengesteld, zodat het passend is in het landschap.

Ook bewoners van de twee andere regio’s van Gelderland, de Achterhoek en het Rivierengebied, konden meedoen aan deze actie. Zij kunnen hun plantmateriaal op komen halen op de uitdeeldagen die gepland staan op 11 en 18 februari. Goed om te weten: inmiddels is de actie gesloten en is het helaas niet meer mogelijk om boompjes aan te vragen. In totaal planten we samen wel 21.090 bomen!

Tags: