Bomencircus in Rotterdam

Bomencircus in Rotterdam

Zaterdag 23 september wordt er weer een BOMENCIRCUS georganiseerd in Rotterdam. Vanaf 13.00 uur zijn bewoners welkom op het Karel de Stouteplein in Oud Charlois om een gratis boompje te komen ophalen (zolang de voorraad strekt!) tijdens het wijkfestival WEERGALOOS CHARLOIS. Er zijn zo’n duizend kleine boompjes beschikbaar voor in de tuin, de geveltuin, op het balkon, de gemeenschappelijke buurttuin en/of het – binnenterrein. En op = op! Zaterdag 7 oktober is het BOMENCIRCUS te vinden op het Noordplein, ook vanaf 13.00 uur tijdens het FEESTIVAL.

19 september 2023

De bomenactie wordt georganiseerd door het Rotterdams Milieucentrum in samenwerking met Cool Down City en mede mogelijk gemaakt door de gemeente Rotterdam: van de campagne 20 hectare groen erbij! en Plan Boom gesponsord door de Postcode Loterij. Het milieucentrum streeft samen met Cool Down City naar meer bomen in Rotterdam (www.bomenvoorrotterdam.nl). Bomen zijn goed voor verkoeling (zeker nu het vaker en steeds warmer wordt in de stad), bomen zorgen voor schonere lucht en voor zuurstof. Kortom: meer bomen = een gezondere stad. Een groot deel van de boompjes komen uit het bomendepot van Cool Down City.

Circus
Het Bomencircus zou geen circus mogen heten als er geen muziek, acrobatiek en clown zouden zijn. Zaterdagen 23 september en 7 oktober hebben we in het circus muziek van Padam Padam, circus KLOMP en boswachter Bos.

Tags: