De eerste tweeduizend bomen zijn geplant!

7 december 2019

De eerste tweeduizend bomen zijn geplant!

Zaterdag 7 december werden met de hulp van ruim vijftig vrijwilligers de eerste tweeduizend van de 10 miljoen bomen van Plan Boom geplant. De aftrap van Plan Boom vond plaats op landgoed Houdringe in gemeente de Bilt. Naast 37 fruitbomen werd er een struweelhaag aangeplant met onder meer meidoorns, hondsroos en egelantier. In totaal gingen er om precies te zijn 1.937 grotere en kleinere bomen de grond in. Met de vele enthousiaste vrijwilligers was de klus binnen enkele uren geklaard.

Feestelijk

Burgemeester Potters plantte samen met Annie van de Pas, netwerkdirecteur Natuur en Milieufederaties, de allereerste boom. Een feestelijk moment, want de komende vier jaar gaan er op allerlei plekken in Nederland extra bomen bijkomen. Niet alleen in het landelijk gebied, zoals bij de plantactie in de Bilt, maar ook  in tuinen, bermen, plantsoenen, parken en op bedrijventerreinen.

Het tv-programma Koffietijd deed verslag van de eerste plantactie. Bekijk het item terug (vanaf 21 min 45 sec)

Waardevolle hulp

Om alle beoogde bomen te kunnen planten, is de hulp van vrijwilligers onmisbaar. Plan Boom trapte daarom af op de nationale dag van de vrijwilliger. Vrijwilligers met verschillende achtergronden en leeftijden waren bij de start aanwezig. Zo kwamen er ouders met kinderen, leden van natuurwerkgroepen en ook een groep ICT studenten van de Hogeschool Utrecht in actie. Simon Parmet van studievereniging Indicium: “Wij willen graag een steentje bijdragen aan het welzijn van het milieu en daarmee ook de toekomst. Als iedereen deze mentaliteit zou aanhouden, dan kunnen wij als mensheid een wereldimpact maken!”

Ook vrijwilliger worden voor Plan Boom? Lees hoe je kunt meedoen!

Bekijk het fotoverslag van een geslaagde dag:

(foto’s Jack Tillmanns)