Eerste bomen in Beverwijk geoogst

Eerste bomen in Beverwijk geoogst

Afgelopen vrijdag 6 januari zijn de eerste bomen in Beverwijk voor Plan Boom en Meerbomennu geoogst. De opening van de oogstdagen werd gedaan voor wethouder Jaqueline Dorenbos en de stadsdichter Mattijs Reinen. Na de mooie woorden van de wethouder en de stadsdichten zijn de  vrijwilligers van Meerbomennu en Plan Boom aan de slag gegaan met het oogsten van de bomen. Uiteindelijk zijn in 2 uur tijd meer dan 700 zaailingen geoogst. Deze zijn opgeslagen bij de kinderboerderij de Baak in een bomenhub; hier komen de bomen te staan tot de uitdeelactie 18 februari.

17 januari 2023

Lees hier het mooi gedicht van stadsdichter Matthijs Reinen

Wethouder nodigt uit

‘Gemeente Beverwijk werkt graag mee aan het doel van Plan Boom,’ vertelt Jaqueline Dorenbos, wethouder groen en klimaatadaptatie. ‘Bomen spelen een belangrijke rol in het tegengaan van klimaatverandering en in het herstel van de biodiversiteit. Daarom nodig ik mensen van harte uit om tijdens 1 van de oogstdagen mee te helpen bij het oogsten van stekjes en zaailingen.’

Meer oogstdagen bij voldoende animo

Ook op zaterdag 14, 21 en 28 januari werden en worden er stekjes en zaailingen geoogst in park Scheybeeck, park Westerhout en het gebied daartussen. Bij voldoende animo wordt ook geoogst op 5 en 11 februari van 10:00 tot 15:00 uur. Op de zaterdagen is kinderboerderij De Baak het startpunt. De oogstdagen zijn een initiatief van Meerbomennu en Plan Boom.

Meedoen of meer informatie?

Het doel is om Nederland sneller, goedkoper en socialer te vergroenen, want iedereen kan meedoen. In Beverwijk worden de boompjes op zaterdag 18 februari uitgedeeld bij kinderboerderij De Baak.

Op zoek naar plantlocaties

Naast deze actie zijn wij nog op zoek naar nieuwe plantlocaties. Iedereen kan een ‘boompje’ bijdragen: particuliere grondeigenaren, gemeenten en burgers met een eigen tuin of erf. Bezit je ten minste 500 m2 of meer grond en wil je dat beschikbaar maken om bomen te planten? Of ken jij iemand? Laat dat dan weten aan Mandy Schouws via m.schouws@mnh.nl

Tags: