Eerste bomen Plan Boom in de grond

5 december 2019

Allereerste bomen Plan Boom geplant

Komende zaterdag gaat Plan Boom van start. De eerste grote boomplantactie vindt zaterdag 7 december van 9.00 tot 12.00 uur plaats op Landgoed Houdringe in gemeente De Bilt. Burgemeester Potters is bij deze feestelijke aftrap aanwezig.

Zelf een verschil maken

Plan Boom is van en voor burgers: iedereen kan in zijn eigen omgeving een concrete bijdrage leveren aan het klimaat door te helpen de bomen te planten in tuinen, bermen, plantsoenen, parken, bedrijventerreinen en in het buitengebied. Om te benadrukken dat vrijwilligers een enorme impact kunnen hebben, start Plan Boom op de nationale dag van de vrijwilliger. Ruim vijftig vrijwilligers, van jong tot oud, steken dan de handen uit de mouwen om struweelhagen en 37 fruitbomen in de grond te zetten. De feestelijke aftrap is om 9.15 uur. Vervolgens plant burgemeester Potters samen met Annie van de Pas, netwerkdirecteur Natuur en Milieufederaties, de allereerste boom. Daarna gaan de vrijwilligers aan de slag tot ongeveer 12 uur.

Plan Boom

Zo’n 20 procent van de opwarming van de aarde wordt veroorzaakt door ontbossing. Er zijn steeds minder bomen om CO2 op te nemen uit de lucht. Ook Nederland ontbost nog steeds en daar willen de Natuur en Milieufederaties iets aan doen. De komende vier jaar komen er met Plan Boom tenminste 10 miljoen extra bomen in heel Nederland bij. De bomen helpen om de hoeveelheid CO2 te verminderen en maken bovendien onze leefomgeving mooier, groener, frisser en gezonder.

De boomplantactie op 7 december wordt georganiseerd door de Natuur en Milieufederaties, LandschappenNL, Utrechts Landschap, Landschap Erfgoed Utrecht en Natuur en Milieufederatie Utrecht. Plan Boom wordt mede mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij.