Flevoland: Goed bezig!

Flevoland: Goed bezig!

Wat is Flevoland met mooie dingen bezig! Hieronder zie je de 3 acties op een rij:

16 december 2022

Omroep Flevoland: Een muur van bomen

In Nederland hebben we ‘Plan Boom’, maar ook in Afrika zijn ze bezig met het aanleggen van veel groen. Het doel: zo het oprukkende zand van de Sahara en de Sahel tegen te gaan. De ‘muur’ van bomen doorkruist 11 landen en moet zo’n 8.000 km lang worden. Afgelopen week sprak Vera Dam, hierover bij Omroep Flevoland.

Bekijk hier de uitzending terug (7 minuten)

 

Studentenbos op Landgoed Roggebotstaete

Op vrijdag 18 november hebben studenten op Landgoed Roggebotstaete geholpen met de aanplant van een nieuw bos van 650 bomen. De studenten zijn meubelmakers in opleiding. Door de aanplant van dit bos compenseren zij het hout dat ze voor hun werk gebruiken. Tijdens het planten kregen ze bovendien informatie over de houtsoorten. Natuur en Milieufederatie Flevoland is Stichting Groeiend G’Hout zijn de initiatiefnemers van deze actie. Het ‘studentenbos’ is onderdeel van Plan Boom. Het totaal aantal geplante bomen door Plan Boom ligt nu op 11.000.

Lees het nieuwsartikel bij Omroep Flevoland

 

Scholieren planten bomen op schoolpleinen Emmeloord

Op woensdag 23 november plantten scholieren van Basisschool de Planthof en Basisschool Roderik van Voors uit Emmeloord 4000 bomen en struiken op hun schoolpleinen. Zo vergroenen zij hun schoolpleinen met behulp van Plan Boom.
Plan Boom, een campagne van de landelijke Natuur en Milieufederaties en Landschappen NL, heeft als doel om 10 miljoen extra bomen te planten in Nederland. Daarvan zijn 500.000 bomen bestemd voor Flevoland. Tijdens de plantdag in Emmeloord is dit doel weer een stapje dichterbij gekomen. De plantacties was georganiseerd samen met Landschapsbeheer Flevoland. Het totaal aantal geplante bomen komt zo weer een stap dichterbij.

Tags: