Startsein Plan Boom Fryslan met gratis perenboomactie

20 oktober 2020

Startsein Plan Boom Fryslân met gratis perenboomactie

Op zaterdag 14 november kunnen scholen, dorpen en tuineigenaren gratis laagstam appel- en perenbomen ophalen in Heempark Heeg. Deze actie vormt de aftrap van Plan Boom in Fryslân. Plan Boom is een landelijk project van de milieufederaties en de landschappen om 10 miljoen bomen in Nederland te planten de komende 3 jaar. In Fryslân willen de Friese Milieu Federatie (FMF) en Landschapsbeheer Friesland (LBF) minstens 700.000 bomen planten.

Ophaalactie Heempark Heeg

Leuk dat je mee wilt doen aan de ophaalactie gratis perenbomen bij Heempark Heeg. En dat je mogelijk ook de lokale biodiversiteit wilt versterken door een streekeigen fruitboom te kopen van lokale kweker Auke Kleefstra.

Je kunt de gratis laagstam perenbomen per 10 stuks reserveren met een maximum van 500 bomen per deelnemer. De lokaal gekweekte halfstam en hoogstam appel- en perenbomen kun je per stuk met een maximum van 50 bomen per deelnemer reserveren.

Meedoen?

Stap 1. Meld je vóór 7 november aan via de website

Stap 2. Op 9 november ontvang je een mail met een ophaaltijd, locatie en instructies

Stap 3. Op 14 november haal je jouw bomenpakket op bij Heempark Heeg

De eerste 200 scholen en kinderopvangorganisaties, die mee doen ontvangen een set educatieve-opdrachtkaarten, die door IVN zijn ontwikkeld in opdracht van Jong Leren Eten Fryslân.

Bij de lokaal gekweekte appel- en perenbomen wordt een plant- en verzorginstructie gegeven. Het is tevens mogelijk om tegen een meerprijs paaltjes en bevestigingsband per boom te bestellen.

Deelnemers kunnen hieronder promotiemateriaal en een plant- en verzorgingsinstructie voor de gratis perenbomen downloaden.

Tijdens de ophaalactie en Friese dorpentour werken we met vaste ophaaltijden en volgens de RIVM richtlijnen i.v.m. corona. Van deelnemers verwachten we dat deze zich aan de ophaaltijden en richtlijnen houden.

Deze eerste plantactie van Plan Boom Fryslân wordt georganiseerd door de FMF, LBF en Stichting Heempark Heeg in samenwerking met IVN, Makelaars Jong Leren Eten Fryslân, de Friese Voedselbeweging en boomkweker Auke Kleefstra. Doarpswurk ondersteunt de promotie van de actie.

Speciale vervolgactie voor Friese dorpen (21 november – 12 december 2020)

Dorpsbelangen of dorpstuinen die meer dan 150 bomen willen afnemen voor hun dorp kunnen zich ook opgeven voor de vervolgactie: Friese Dorpentour Plan Boom. De gereserveerde bomen worden op locatie in het dorp afgeleverd voor een lokale ophaal en/of plantactie. Bij aanmelding kun je kiezen voor de ophaalactie in Heempark Heeg of voor de Friese dorpentour Plan Boom.

Vooraf een kijkje nemen bij Heempark Heeg doe je op www.heemparkheeg.nl

Aanmelden

Promotiematerialen

Plant- en verzorgingsinstructie

Algemene informatie Plan Boom Fryslân

Voor algemene informatie over Plan Boom Fryslân kun je contact opnemen met Arnoud de Vries, projectleider Friese Milieufederatie: 06-86868846, a.de.vries@fmf.frl of Jan Piet de Boer, projectleider Lanschapsbeheer Friesland: 06-51278957, j.p.deboer@landschapsberheerfriesland.nl

Tags: