Gelders Burgerberaad Klimaat plant bomen en struiken in Ophemert

Gelders Burgerberaad Klimaat plant bomen en struiken in Ophemert

150 inwoners namen deel aan het Gelders Burgerberaad Klimaat en brachten 44 klimaatadviezen uit aan de Gelderse Politiek. Een advies: meer bomen planten, brachten ze meteen in de praktijk. Ze plantten 150 bomen en struiken in Ophemert.

2 maart 2023

Met hulp van Plan Boom en financiering van de provincie Gelderland hebben de deelnemers gezamenlijk de bomen en struiken geplant in een hoogstamboomgaard in Ophemert. De activiteit was een afsluiting van het traject, waarin de groep gedurende vier dagen intensief heeft samengewerkt om de provincie te voorzien van klimaatadviezen.

In de hoogstamboomgaard in Ophemert staan nu 12 nieuwe fruitbomen en een struweelhaag van 70 meter. De haag biedt schuilplaatsen aan vogels in het bijzonder patrijzen en kleine zoogdieren. De fruitbomen nemen CO2 op. De bloesem, biedt voedsel aan bijen en andere bestuivers. “Met deze plantactie laten we een tastbare herinnering achter en hebben we Gelderland meteen een stukje groener gemaakt” zegt initiatiefnemer van deze actie Marianne Wildenberg.

Tags: