Groene vrijwilligers planten ruim 40 duizend bomen in Brabant

8 maart 2021

Headerfoto: BMF, Erik van der Burgt. Vrijwilligers van IVN Veldhoven Eindhoven Vessem planten ruim 325 jonge bomen. 

Groene vrijwilligers planten ruim 40 duizend bomen in Brabant

Er is veel enthousiasme bij Brabantse natuurverenigingen en vrijwilligersorganisaties om nieuwe bomen te planten. Ruim 40 duizend bomen zijn de afgelopen maanden aangeplant in Brabant met de campagne Plan Boom van de Brabantse Milieufederatie (BMF), Brabants Landschap en IVN Brabant.

De natuur- en milieuorganisaties planten de komende vier jaar in totaal 1 miljoen bomen in de provincie Noord-Brabant. De plantactie door vrijwilligersgroepen is een van de deelprojecten om dat aantal te behalen. Op ruim 35 locaties zijn er tot nu toe ruim 40 duizend bomen aangeplant in de provincie.

“Het is mooi om te zien hoeveel enthousiasme er is voor het planten van extra bomen in Brabant,” zegt BMF-directeur Femke Dingemans. “In Brabant gaan we met elkaar in totaal 1 miljoen bomen planten in tuinen, bermen, plantsoenen, parken, bedrijventerreinen en in het buitengebied.”

Nieuwe bomen planten

Voor de plantacties bieden Brabants Landschap, de Brabantse Milieufederatie en IVN Brabant de Brabantse natuurverenigingen gratis jonge bomen aan. De bomen en planten worden daarna door de groene vrijwilligers zelf aangeplant.

De 1 miljoen bomen worden over heel Brabant geplant. Er is al geplant in de gemeenten Altena, Helmond en Sint-Michielsgestel. Dingemans: “We zijn heel trots op al die groene vrijwilligers die zich met ons willen inzetten voor natuur en milieu in Brabant. Met elkaar kunnen we Brabant mooier, duurzamer én groener maken.”

 

Tags: