Half miljoen bomen op de teller

26 mei 2021

Ruim een half miljoen bomen op de teller

Plan Boom heeft in het eerste plantseizoen ruim een half miljoen* bomen in de grond gezet. De bomen zijn geplant in natuurgebieden, openbare ruimte, bedrijventerreinen, in wijken en in tuintjes in heel Nederland. Projectleider Max Zevenbergen: “Ondanks corona hebben we een mooi resultaat behaald, daar ben ik blij mee. Voor komend plantseizoen staan alweer tal van projecten op de rol. Er wordt dan ook een start gemaakt met grotere projecten die een langere aanlooptijd nodig hebben. Ik verwacht dat de aantallen dan snel verder omhoog schieten.”

Op tal van manieren zijn de bomen geplant. Populair waren de uitdeelacties, die deels met een extra financiering van provincies en gemeenten konden worden uitgevoerd. Binnen korte tijd waren deze acties volgeboekt. Ook de Boompjes voor Beginners pakketten voor eigen tuin(tje) vonden gretig  aftrek. Zorgboerderij De Groene Boerderij die met hun cliënten de pakketten inpakten, hadden er hun handen vol aan.

*Het genoemde resultaat van een half miljoen bomen is het aantal bomen dat is geplant door Plan Boom en de partners, gedurende de looptijd van het project.