Onder de aandacht: De Gezonde Stad

Onder de aandacht: De Gezonde Stad

De Gezonde Stad is één van onze samenwerkingspartners. Jitske van der Goot, communicatiespecialist bij De Gezonde Stad, stelt de organisatie graag aan je voor.

29 november 2022

Wat voor organisatie is De Gezonde Stad?

“De Gezonde Stad is een stichting die Amsterdam duurzaam en gezond wil maken. Duurzaamheid kan heel groot en breed zijn. Waar moet je beginnen? Wij geloven dat je moet beginnen op de plek waar je direct het verschil kan maken. Juist, in de stad waar we dagelijks wonen en werken.  Iedereen kan bijdragen om de stad gezond en leefbaar te houden. Een boom planten is een heel concreet voorbeeld.” 

Wat vind je ervan om bij De Gezonde Stad te werken?

“We zijn echte doeners. Als je meedoet met een actie of event van De Gezonde Stad, steek je altijd de handen uit de mouwen. We willen een groenere stad, met meer bomen, dus gaan we bomen planten. En omdat we dat niet alleen kunnen, roepen we de inwoners van Amsterdam op om mee te doen en een boom op te halen om te planten in hun tuin. De vorige editie deelden we 1500 bomen uit, en dit keer 3000.  Al deze bomen vormen samen een bos van meer dan 2 keer de Johan Cruijff Arena, middenin de stad! Dat we dat samen voor elkaar krijgen, daar ben ik trots op.” 

Waarom passen De Gezonde Stad en Plan Boom bij elkaar?

“Doordat iedereen mee kan doen, kunnen we net een stapje sneller gaan en nog meer impact maken. Dat is wat Plan Boom en de Gezonde Stad verbindt. Waar Plan Boom dit op landelijke schaal doet, focust De Gezonde Stad zich op de stad Amsterdam.” 

Kan je wat vertellen over onze meest recente samenwerking?

Jazeker, dat was met Bomen voor Amsterdam. Op zaterdag 26 november deden we 3000 bomen cadeau aan Amsterdammers, in samenwerking met Plan Boom en andere partners en donateurs. Alle bomen hebben een mooi plekje gekregen in de stad, bij iemand die de boom zelf heeft opgehaald en geplant. Hopelijk kunnen we nog veel meer bomen uit gaan delen en kunnen de generaties na ons hier nog lang van genieten. Hoe mooi zou het zijn als je straks je deur uitloopt, en het gevoel hebt dat je in de natuur bent?” 

Meer lezen over het evenement Bomen voor Amsterdam 

Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Foto’s: Tammy van Nerum

Tags: