1.1 miljoen bomen erbij in Overijssel, voor elke inwoner één

6 mei 2020

Provincie Overijssel heeft een actieplan opgesteld om de komende jaren 1.1 miljoen extra bomen te kunnen planten. Voor elke inwoner 1 boom! 

Iedereen een boom is een project van Natuur voor Elkaar: samen met vele partners brengen we natuur dichter bij inwoners en werken we aan het Beleven, Benutten en Beschermen van ons groen. Natuur en Milieu Overijssel (NMO) is partner in het project, via Plan Boom wordt de bijdrage geleverd. Op 18 mei lanceerden Matthijs Nijboer, directeur NMO, samen met gedeputeerde Gert Harm ten Bolscher het platform www.iedereeneenboom.nl.

Op de website staat een actuele teller (nu al meer dan 17.000 bomen) en is er een overzicht wat er allemaal gebeurt in de verschillende buurten en regio’s. Inwoners van Overijssel kunnen helpen door zelf een boom te planten en deze aan te melden op de website. Maar grond beschikbaar stellen, een projectidee delen of voor cofinanciering zorgen behoort ook tot de mogelijkheden. Provincie Overijssel stelt zelf ook grond beschikbaar om bij te dragen aan de 1.1 miljoen bomen: namelijk 44 hectare, een kleine 80 voetbalvelden.

Gert Harm ten Bolscher: ‘Natuur is overal in Overijssel te vinden en niet alleen in de beschermde natuurgebieden, maar juist in onze directe woonomgeving. Je eigen tuin, het park of de boomgaard waar je vaak langs komt. Wij willen de natuur dichter bij onze inwoners brengen en hun initiatieven steunen! Bomen maken onze wereld mooier. Ze zijn het thuis voor vele vogels, insecten en andere kleine dieren. En bovendien zorgen ze voor schone lucht, schaduw en droge(re) voeten na een flinke regenbui.’ Matthijs Nijboer vult aan: ‘En heb je afgelopen tijd een nieuwe boom geplant? Meld hem aan, dan telt-ie mee met de 1.1 miljoen! Zo verhuist Overijssel #inhetbos!’

RTV Oost maakte er een mooi item over.