Plan Boom van start in Rotterdam

13 oktober 2020

Plan Boom  van start in Rotterdam

Op 4 september werd door boswachter Bos *) samen met de kinderen van de Mariaschool in Rotterdam de eerste echte ‘Plan Boom Boom’ geplant in Rotterdam. Het boompje staat nu op het speelterrein achter het Wijkpaleis van de wijk Middelland. Het werd een appelboompje. De kinderen, juffen en meesters hebben beloofd heel goed voor het boompje te gaan zorgen. Daarmee ging Plan Boom in Rotterdam officieel van start.

De jaarlijkse Rotterdamse Parkenmaand (september = parkenmaand in Rotterdam) stond ook helemaal in het teken van bomen. Zo werden er bij de aftrap van de Parkenmaand op zondag 6 september 114 boompjes uitgedeeld aan de bezoekers van het evenement. Dit deden we in samenwerking met Cool Down City, een Rotterdamse groene organisatie die dit jaar zelfs werd opgenomen in de Duurzame100 van dagblad Trouw. Ook in de jaarlijkse Groenrede(n) van de Parkenmaand, – dit jaar op 6 september uitgesproken door de tweeling biologen ‘de gebroeders Groen’ -, veel aandacht voor ‘klein groen’ en bomen in de stad. De Groenrede(n) van de gebroeders Groen is terug te kijken op: https://rotterdamsmilieucentrum.nl/2020/09/07/de-groenreden-2020-van-de-gebroeders-groen/. Tijdens de Parkenmaand werden er verschillende bomentochten georganiseerd. Door Het Park bij de Euromast werden deze wandelingen onder andere door de voormalig directeur van het Rijksmuseum Wim Pijbes georganiseerd. Er waren ook bomenwandelingen langs de singels van de stad.

Tijdens het jaarlijkse wandelevenement ‘de groene vierdaagse’ van het Onverharde Pad werden ruim 150 boompjes meegegeven aan de deelnemende wandelaars. boompje uitdelen

Dit najaar komen er meer acties in Rotterdam. Zo zijn er boomplantdagen in voorbereiding en start het Rotterdams Milieucentrum de cursus ‘groencoach’ waarin bewoners worden opgeleid om buurtboomplant – en groenprojecten te initiëren en begeleiden. Het milieucentrum organiseert al ruim 10 jaar de cursussen milieucoach vooral gericht op duurzaamheid en energiebesparing in huis.

 

*) = Boswachter Bos is onze vaste Plan Boom gast, bij alle acties zal ‘ie erbij zijn. Het is een rol van acteur Ruut van Hooft.

Tags: