Plant ook een boom in het Friese Bosk!

Plant ook een boom! Doe je mee?

Dit jaar wordt er een nieuw bos in Fryslân aangeplant met maar liefst 15.000 bomen! Dit in samenwerking met Bosk en Plan Boom! Met een bijdrage van 10 euro kan Plan Boom en de FMF twee bomen planten in dit nieuwe bos. Zo’n bos in Fryslân levert veel op! Bomen nemen CO2 op, brengen schaduw, verkoeling en houden water vast in droge tijden. Daarbij versterken ze de veerkracht van de natuur en de biodiversiteit, zodat de natuur de effecten van klimaatverandering beter kan opvangen.

 

Iedere 5 euro is goed voor één boom! Plant je mee?

 

De locaties

Op meerdere locaties in Fryslân worden er bomen geplant! Op dit moment is het nog een verrassing op welke locaties er een bos aangelegd gaat worden. Op de site en de socials maken wij binnenkort de eerste locatie bekend!

Het belang van bomen

Bomen zijn goed voor zoveel dingen. Zoals gezondheid, een schone leefomgeving en een gevoel van welbevinden. Intuïtief snappen we dit allemaal als mens en als onderdeel van de natuur om ons heen. Bomen leveren veel op! Meer bomen betekent ook een verkleining van onze CO2-uitstoot en onze leefomgeving wordt mooier, groener, frisser en gezonder.

Lees meer over de effecten

 

Onze partners

De crowdfunding is in samenwerking met Plan Boom & Bosk.

Plan Boom

Met het project Plan Boom planten we 10 miljoen bomen in tuinen, bermen, plantsoenen, parken, bedrijventerreinen en in het buitengebied in héél Nederland. Voor en door burgers. Hiermee verkleinen we onze CO2-uitstoot en wordt onze leefomgeving mooier, groener, frisser en gezonder. Iedereen kan zelf bijdragen en kan in de eigen woonomgeving daarvan de vruchten plukken. Meer informatie

Bosk

Honderd dagen lang kleurt steeds opnieuw een ander deel van de binnenstad van Leeuwarden groen. Er lopen namelijk meer dan duizend grote en kleine bomen door de stad. Dit ‘wandelende’ bos geeft de bomen – en daarmee de natuur – een stem: wat kunnen we leren van bomen en hoe kijkt het bos naar de mensenwereld? In het wandelende bos gebeurt van alles, het is altijd in beweging. Bewoners, bedrijven en (inter)nationale kunstenaars dragen daaraan bij. Het bos speelt zo met je zintuigen en zorgt dankzij de inzet van honderden vrijwilligers voor een nieuw wortelnetwerk van verbinding. Meer informatie