Zeeuwse tuineigenaren bestelden weer massaal duizenden boompjes

Zeeuwse tuineigenaren bestelden weer massaal duizenden boompjes

Voor het derde jaar op rij deden Zeeuwse tuineigenaren massaal mee aan de gratis boompjes uitdeelactie van ZMf, die we deze week samen met Stichting Landschapsbeheer Zeeland, Velt Zeeuwse Eilanden en heel veel vrijwilligers organiseerden. In totaal werden er meer dan 18.000 boompjes besteld via de website van ZMf. In alle 13 Zeeuwse gemeenten konden particulieren met een eigen tuin of terrein maximaal 6 inheemse boompjes bestellen. De voorraad was binnen no-time op. Alleen in Gemeente Tholen zijn er nu nog boompjes te bestellen. Dit, vanwege het extra grote aantal boompjes dat in die gemeente wordt aangeboden, wel 4500 stuks! Let op: deze mogen alleen besteld worden door inwoners van deze gemeenten. Leuk weetje: van alle aangeboden soorten boompjes staat de rode bes bovenaan als favoriet, gevolgd door de zwarte bes en kardinaalsmuts.

12 september 2023

Dat zoveel mensen gratis boompjes bestelden, geeft aan dat ze graag willen helpen om Zeeland groener, gezonder en klimaatbestendig te maken door jonge boompjes te planten in hun tuin. Bovendien geven die boompjes de natuur niet alleen een boost, maar geven ze hun nieuwe eigenaren straks ook schaduw en zelfs vruchten om van te snoepen.

Ophalen en planten

Bestellers kunnen hun boompjes in december ophalen op de aangegeven data van de afhaallocatie in hun regio. Daarna kunnen ze aan de slag met het planten van hun bomen. Dat is overigens niet moeilijk met onze plantinstructies in dit filmpje.

Tags: