Plan Boom Utrecht – Particulieren

Plan Boom Utrecht helpt jou bij je bomen plannen

Heb jij al een boom geplant? Samen planten we in de provincie Utrecht 600.000 bomen voor een groener, gezonder en mooier Nederland. En iedereen kan meedoen! Vanuit Plan Boom helpen we je graag met kennis en tips, we helpen je aan plantgoed door middel van uitdeelacties en we helpen bij het vinden van financiering als je veel bomen aan kunt planten. Met het planten van een boom draag je op een makkelijke manier bij aan een beter klimaat! Doe je ook mee?

Kennis en tips
Heb jij plannen om bomen aan te planten in je tuin, bij je werk of op het schoolplein, maar weet je niet goed waar te beginnen? Wij helpen je op weg! Met kennis, tips en de praktische zaken van boompjes planten. Hieronder delen we een aantal concrete tips.

  • Ik zie een geschikte locatie voor bomen, wat kan ik doen?
  • Filmpje over het planten van jonge boompjes
  • Filmpje over het planten van oudere bomen
  • Filmpje over het verzorgen van je bomen na het planten
  • Informatie over 15 inheemse boomsoorten

Staat er niet bij wat je zoekt? Neem dan contact op met Alies of Isabel (zie contactgegevens onderaan deze pagina).

Uitdeelacties
Plan Boom Utrecht organiseert 2 maal per plantseizoen (nov-maart) een bomen uitdeelactie. Bij de laatste twee uitdeelacties werden bomen uitgedeeld voor de aanleg van kleine landschapselementen (hier lees je meer over deze actie) en voor in kleinere particuliere tuinen.

Op de hoogte blijven van dit soort uitdeelacties? Laat dan hier je gegevens achter.

Grotere plannen?
Heb je een stuk grond waar veel bomen (vanaf 500 stuks) geplant kunnen worden? Dan helpen wij je graag met het maken van een beplantingsplan, het vinden van financiering en het regelen van vrijwilligers om te helpen met planten. Zou je deze hulp kunnen gebruiken, vul dan dit formulier in of neem contact op met Alies of Isabel (zie contactgegevens onderaan deze pagina).