Taart met mispels

Taart met Mispels

Ingrediënten:

  • 1 kilo mispels
  • 2 citroenen
  • 250 gram suiker
  • 3 theelepels kaneel
  • 2 theelepels gember
  • 4 eidooiers
  • Een pak kant en klaar bladerdeeg

Hoe maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Was de mispels en doe ze vervolgens in een pan met een laagje water.
  3. Snij de citroen in stukjes en knijp het sap er uit. Doe het schil en het sap bij de mispels in de pan. Laat het zachtjes doorkoken tot de vruchten geheel zacht zijn geworden. Verwijder daarna de citroen en laat de mispels afkoelen.
  4. Doe de vruchten door een groenten pers of een zeef, zodat alleen het pulp overblijft. Verwarm deze pulp opnieuw.
  5. Klop de eidooiers met de suiker, het kaneel en de gember en roer dit mengsel door de mispelpulp (niet verwarmen).
  6. Beboter een taartschaal en rol het deeg er over uit. Druk het goed aan op de randjes. Bak de bodem van de taart 10 minuten in de voorverwarmde oven.
  7. Neem de taartbodem uit de oven en giet het mispelmengsel er op uit. Als je wat over hebt gehouden van het deeg, kun je dit opnieuw uitrollen en in een latwerk over de taart leggen. Druk de randjes goed aan. Doe de schaal daarna weer terug in de oven en zet de temperatuur op 150 graden. Bak het langzaam voor ongeveer 40 minuten, totdat de mispelvulling stevig is geworden.

Ga terug naar het overzicht