Bomen voor en door bedrijven: Maak lokaal impact met Plan Boom Utrecht

Bomen planten met jouw bedrijf

Veel bedrijven geloven tegenwoordig dat winst niet alleen wordt gemeten in zwarte cijfers, maar ook in positieve impact. Bomen planten is een concrete, effectieve manier om een betekenisvolle maatschappelijke bijdrage te leveren. Plan Boom Utrecht ontzorgt bedrijven, met kant-en-klare bomenacties. Zo dragen jullie bij aan het vergroenen van jullie eigen omgeving en een beter klimaat. Doe vandaag nog mee!

Plan Boom Utrecht

Plan Boom Utrecht is een project van de Natuur en Milieufederatie Utrecht, waarin we zoveel mogelijk extra bomen planten in de provincie Utrecht. Dit doen we onder andere door plantacties te organiseren in samenwerking met bedrijven en organisaties.

Er zijn voor bedrijven 2 verschillende manieren om bij te dragen aan Plan Boom actie: een donatie waarmee wij bomen voor jullie planten, of zelf met collega’s aan de slag als teamuitje.

Optie 1: Donatie voor een plantactie

Met deze optie leveren jullie een waardevolle bijdrage aan het vergroenen van de provincie Utrecht, zonder dat jullie je dagelijkse activiteiten hoeven te onderbreken.

Hoe werkt het? Het is simpel. Jullie bedrijf doneert een bedrag naar keuze en wij nemen de rest van het werk op ons. Wij selecteren een geschikte plantlocatie, zorgen voor inheemse bomen die passen in het landschap en organiseren vrijwilligers om de bomen te planten. Daarnaast zorgen we voor mooie foto’s tijdens de plantactie die jullie vrij mogen gebruiken. Jullie bijdrage stelt ons in staat om de natuur van Utrecht te laten bloeien en te zorgen voor een groenere toekomst voor ons allemaal.

O.a. festival Le Guess Who?, Copijn Landschapsarchitecten en HIER opgewekt maakten eerder gebruik van deze optie.

De minimale bijdrage voor deze optie is €5000. Met dit bedrag kunnen we minimaal 500 bomen planten.

Optie 2: Teamuitje of jubileumviering

Willen jullie zelf ook lekker naar buiten en meehelpen planten? Dat kan ook! Het is mogelijk om een teamuitje of jubileumviering te doen via Plan Boom Utrecht. De Natuur en Milieufederatie Utrecht regelt met jullie donatie een geschikte plantlocatie en hoogwaardig plantgoed en plantbenodigdheden.

Op de dag van het evenement komt jullie team samen op de aangewezen locatie, waar onze deskundige begeleiders jullie verwelkomen en helpen bij het planten van de bomen. Dit teamuitje met een groene twist geeft niet alleen de mogelijkheid om samen te werken buiten de gebruikelijke kantooromgeving, maar ook om een blijvende impact te maken op het milieu.

Of het nu gaat om het vieren van een jubileum, het versterken van de teamspirit of gewoonweg om een verschil te maken, een Plan Boom plantactie biedt een inspirerende ervaring voor jullie bedrijf en team. O.a. Greenchoice, Rijksinspectie Digitale Infrastructuur en We-Boost maakten eerder gebruik van deze optie.

De minimale bijdrage is €6.000. Met dit bedrag kunnen we samen minimaal 500 bomen planten.

Wil je meer weten? Neem contact op met Isabel!

Profiel Isabel Kruisheer

Isabel Kruisheer

Medewerker duurzame landbouw, natuur, mobiliteit en schone lucht