Zoeken
Mispel weetjes
Mispel weetjes en recepten
Als je een mispel hebt besteld of deze wilt bestellen is het natuurlijk handig om te weten wat je allemaal met de mispel kunt doen. Vind hieronder allerlei mispel weetjes en lekkere recepten.
Over de mispel (Mespilus germanica)
De mispel heeft meestal in de eerste week van mei grote witte bloemen. Daarna ontstaat er langzaam een vrucht. Rond oktober kun je ze oogsten. Zorg dat er eerst een paar lichte nachtvorsten zijn geweest voordat je ze oogst. Door de vorst wordt het vruchtvlees zacht. Na het oogsten kun je ze een tijdje op een koele en donkere plaats bewaren met de onderkant naar boven. Het vruchtvlees wordt dan bruin, zacht en zoet.
Eten
De mispel kun je eten als het vruchtvlees zacht is geworden door een beginnende rotting. Dit merk je doordat de kleur verandert van groen/bruin naar donkerbruin tot roodbruin en hij licht kan worden ingedrukt.
Aan de kant van het gat kun je een gaatje prikken of bijten en vervolgens het vruchtvlees eruit zuigen.
Geneeskrachtig
De mispel bevat veel vitamine en is ook nog een goed voor de spijsvertering en de maag.
Recepten
Mispel gelei
Mispels op zoetzuur
Taart met Mispels